schilder-naarden

Bestrijden van graffiti: zo doe je dat!

Graffiti kan een groot probleem zijn voor zowel de openbare ruimte als voor privé-eigendommen. Het kan lelijk ogen en de omgeving vervuilen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om graffiti te bestrijden, zoals het gebruik van graffiti verwijderaar en anti graffiti coating. In dit artikel zullen we deze methoden nader toelichten en enkele tips geven voor het effectief verwijderen van graffiti.

Graffiti remover

​​Een effectieve manier om graffiti te verwijderen is door het gebruik van een graffiti remover. Graffiti removers zijn chemische oplossingen die zijn ontworpen om verf, inkt en marker inkt op te lossen en gemakkelijk te verwijderen. Deze oplossingen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals vloeibare oplossingen en aerosolen. Hieronder staan enkele tips voor het gebruik van graffiti removers:

  1. Lees de instructies zorgvuldig: Voordat u een graffiti remover gebruikt, is het belangrijk om de instructies zorgvuldig te lezen. De meeste removers hebben specifieke richtlijnen voor het gebruik en de veiligheid.
  2. Test op een klein gebied: Voordat u een graffiti remover op een groot gebied gebruikt, test u deze op een klein, onopvallend gebied. Dit zorgt ervoor dat de remover geen schade veroorzaakt aan de ondergrond.
  3. Bescherm uzelf: Draag bij het gebruik van een graffiti remover beschermende kleding, handschoenen en een veiligheidsbril om uzelf te beschermen tegen de chemische stoffen.
  4. Gebruik warm water: Na het aanbrengen van de remover, spoelt u de ondergrond grondig af met warm water om de verf en de remover te verwijderen.

Anti graffiti coating

Anti-graffiti coating is een transparante beschermende laag die wordt aangebracht op oppervlakken zoals beton, metaal, hout en glas. Het werkt door de hechting van verf op het oppervlak te verminderen, waardoor graffiti eenvoudig kan worden verwijderd zonder het oppervlak te beschadigen.

Er zijn twee soorten anti-graffiti coating: oplosmiddelhoudende en watergedragen. Oplosmiddelhoudende coatings zijn duurzamer, maar kunnen schadelijk zijn voor het milieu en de gezondheid. Watergedragen coatings zijn milieuvriendelijker, maar hebben mogelijk een kortere levensduur.

Om anti-graffiti coating effectief te gebruiken, moet het oppervlak schoon en droog zijn voordat het wordt aangebracht. Het wordt aanbevolen om het oppervlak eerst te reinigen met een hogedrukreiniger of een schrobmachine om eventuele resten of vuil te verwijderen.

Zorg ervoor dat de coating gelijkmatig wordt aangebracht met een roller of een spuit. Breng meerdere lagen aan voor extra bescherming. Het is belangrijk om de coating volledig te laten drogen voordat het oppervlak wordt blootgesteld aan graffiti.

Als er toch graffiti op het behandelde oppervlak wordt aangetroffen, kan deze eenvoudig worden verwijderd met behulp van een milde reiniger en een doek of borstel. Het is belangrijk om de graffiti zo snel mogelijk te verwijderen om ervoor te zorgen dat de coating niet wordt aangetast.

In het kort, anti-graffiti coating is een effectieve manier om graffiti te bestrijden en te voorkomen dat het oppervlak beschadigd raakt. Door de coating op de juiste manier aan te brengen en het oppervlak schoon te houden, kan het gemakkelijk worden onderhouden en kan graffiti snel worden verwijderd.