schilder-naarden

5 tips voor een beter resultaat met de verfspuit

Je hebt eindelijk besloten om je huis te schilderen met de verfspuit. Het enige wat je nog moet doen is een compressor huren en je kan aan de slag. Voordat je de spuit in de hand neemt en in het wilde weg gaat rondspuiten, volgen hieronder 5 ideale tips voor een snel en mooi resultaat.

De juiste kracht

Voordat je begint met spuiten is het belangrijk dat je de ideale compressor hebt. Je hebt op zijn minst een compressor nodig die 400 liter per minuut aan kan en die een ketelinhoud heeft van minstens 24L. Voor meer informatie kan je terecht bij bedrijven zoals Van Elewouten Kompressoren. Je kunt altijd voor advies vragen om ergens zeker van te zijn.

Een voorbereid mens telt voor 2

Bereid de ruimte die je wilt verven goed voor. Zorg dat de ondergrond vet en vuilvrij is en ga dan afplakken (ramen, kasten en dergelijk). Je kan het beste eerst verf spuiten op een stuk karton om te zien wat het effect is en of je het beter op een lagere snelheid kan zetten. Misschien kom je erachter dat je minder verf moet gebruiken. Test daarom altijd eerst!

Techniek is alles

Ben je klaar om te spuiten? Gebruik dan de juiste techniek. Houdt de verfspuit max 15 tot 20 cm van de muur of het plafond af. In de hoeken is dat max 5 of 10 cm. Zorg dat je langzaam heen en weer gaat met de verfspuit. Zo krijg je een mooie overlapping. Je moet niet vergeten om een veiligheidsbril en mondmasker op te doen om jezelf te beschermen.

Waar te beginnen

Begin eerst in de hoeken en randen van de muren en het plafond. Stel de spuitlans in op een ronde straal. Op deze manier kun je preciezer te werk gaan. Daarna kan je de grote vlakken van de muur en plafond spuiten met de vlakke straal.

Als een pro

Klaar met alles? Verwijder de tape aan de randen van de muur en plafond op het moment dat de verf nog nat is. Hiermee creëer je strakke lijnen en ziet het eruit alsof een vakman het heeft afgemaakt.